trompet.nl :: Toon onderwerp - Sibelius: Change transposition of tranposing instruments
trompet.nl
http://www.trompet.nl/forum/

Sibelius: Change transposition of tranposing instruments
http://www.trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=11&t=12556
Pagina 1 van 1

Auteur:  Jaws [ 30 nov 2016 11:24 ]
Berichttitel:  Sibelius: Change transposition of tranposing instruments

Hallo,

Een kennis overweegt de Sibelius First versie aan te schaffen.
Wat niet in deze versie zit tov de full versie die ik heb is "Change transposition of tranposing instruments".

Wat is dit? Is dit dat je alles in concert key in moet voeren en sibelius automatisch transponeert bij het genereren van de score?

Het zou jammer zijn als dit niet in de First versie zit.
Dit is namelijk heel handig wanneer je voor instrumenten met verschillende stemmingen moet arrangeren.

Auteur:  Roel [ 30 nov 2016 11:50 ]
Berichttitel:  Re: Sibelius: Change transposition of tranposing instruments

Nee, het betekent eigenlijk precies wat er staat: verander de transpositie van transponerende instrumenten.

Dus als je trompet in Bes gebruikt, kun je die niet veranderen in een trompet in A. Dat is bij trompetten niet zo erg, maar bij het gebruik van bastuba's in een Nederlands blaasorkest kom je in de knoei. Het oktaaf van Es- en Besbassen is standaard hoogst eigenaardig (waarschijnlijk Brits) in Sibelius, zodat ik het altijd handmatig moet aanpassen. Dat kan in de First-versie dus niet.


--- advertentie ---

Ik wil je ook nog wijzen op de introductie van een nieuwe speler op het gebied van notatiesoftware: Steinbergs Dorico. Ondanks dat er al een voledige versie beschikbaar is, en het plakkertje "bèta" er niet opgeplakt zit, zie ik de huidige versie als een voorlopige versie. Er moet nog erg veel gebeuren wil het kunnen concurreren met Sibelius en Finale. De manier waarop het is opgezet, en vooral de visie die er achter zit, belooft wel dat dit een programma kan worden dat in ieder geval Sibelius volledig buiten spel zet. Avid, de eigenaar van Sibelius, heeft namelijk geen enkele interesse meer om Sibelius levend te houden. Ze hebben het ontwikkelteam ontslagen en het programma wordt met iedere update slechter, naar mijn mening. De grap is dat het ontwikkelteam van Sibelius, onder leiding van Mr Sibelius zelf, Daniël Spreadbury, een paar jaar geleden ontslagen is door Avid, en aangenomen door Steinberg. Zij zijn dus de drijvende kracht achter Dorico, en hoewel veel gebruikers vinden dat Dorico veel te vroeg is gereleased (ik ook) is het programma zoals het moet gaan worden wel heel veelbelovend. Ik erger me steeds meer aan allerlei zeer vervelende bugs en onhandigheden in Sibelius, en Avid's totale gebrek aan interesse in Sibelius heeft me dan ook tot de (voorbarige) aanschaf van Dorico genoopt.

Ik gebruik momenteel dus nog Sibelius, maar zodra Dorico "af" is, en ik een paar dagen deadline-vrij ben, stap ik sowieso over.

--- einde advertentie ---

Auteur:  Jaws [ 30 nov 2016 16:05 ]
Berichttitel:  Re: Sibelius: Change transposition of tranposing instruments

Aha, bedankt voor de info.

En je advertentie is leuk nieuws. Alleen jammer dat dit pakket 550 euro kost. En ook jammer dat je voor Sibelius First 95 euro moet betalen. Per jaar.... :(

Auteur:  Hugo [ 30 nov 2016 23:46 ]
Berichttitel:  Re: Sibelius: Change transposition of tranposing instruments

Hangt ervan af wat je ermee wilt doen, maar wel eens naar Musescore gekeken? Zal vast niet zoveel features hebben als Sibelius of Finale, maar het is helemaal gratis.

Auteur:  Jaws [ 01 dec 2016 12:51 ]
Berichttitel:  Re: Sibelius: Change transposition of tranposing instruments

Nog niet nee, maar bedankt voor de tip!

Auteur:  Roel [ 01 dec 2016 19:23 ]
Berichttitel:  Re: Sibelius: Change transposition of tranposing instruments

Je krijgt doorgaans waar je voor betaalt. Bij Sibelius is dat naar mijn mening niet het geval. Je betaalt (inderdaad via zo'n rare abonnement-constructie) voor een product waar de fabrikant eigenlijk de stekker al heeft uit getrokken. Bij Dorico betaal je ook vooralsnog te veel (want het is niet af) maar er zit wel toekomst in. Als Sibelius-eigenaar krijg je wel korting.

Musescore heb ik uitgebreid geprobeerd. Wat ik er over zeggen kan: je krijgt waarvoor je betaalt. ;-)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/