trompet.nl
http://www.trompet.nl/forum/

Masterclass trompet door Jan Wessels
http://www.trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=13096
Pagina 1 van 1

Auteur:  anjatrompet [ 30 maart 2019 22:09 ]
Berichttitel:  Masterclass trompet door Jan Wessels

Stichting Meer Jazz organiseert op zaterdag 25 mei 2019 een Masterclass trompet voor amateurmuzikanten en semi-professionals.

De masterclass vindt plaats op zaterdag 25 mei 2019 van 14.30 tot 16.00 uur in de Jan Gras Foyer in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp als onderdeel van het TAKE OFF Music Event 2019.

De masterclass wordt gegeven door Jan Wessels. Jan staat stil bij de discipline van het bigbandspel. Hij kan ook veel vertellen over het werk in pop en latin secties. Hierbij is sound, timing, frasering en zuiverheid essentieel. Hele trompetsecties kunnen zich ook opgeven maar er zal ook ruimte zijn voor individuele aandacht. Stel je eigen vragen en grijp deze kans om nader kennis te maken.

Deze workshop is bedoeld voor amateurmuzikanten en semi-professionals vanaf 14 jaar. Er is plek voor maximaal 10 actieve deelnemers. De masterclass is gratis voor publiek toegankelijk. Er wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd per actieve deelnemer. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan via info@meerjazz.nl.

Over Jan Wessels Trompettist en arrangeur Jan Wessels (1964) studeerde aan het Conservatorium van Hilversum bij onder anderen Ack van Rooyen en Wim van der Vliet. Hij studeerde van 1986 t/m 1991 compositie en arrangeren bij Kenny Napper en arrangeerde sindsdien voor orkesten als het Metropole Orkest, Dutch Jazz Orchestra, Millennium Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en artiesten als Ronald Douglas, Laura Fygi en Joke Bruis. Hij doceert aan de conservatoria van Enschede en Zwolle en is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Jan is een lyrisch jazzsolist en een geroemd sectietrompettist. Daarnaast heeft hij als sectietrompettist gewerkt met Nederlandse popsterren als Herman Brood en Andre Hazes.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/