trompet.nl
http://www.trompet.nl/forum/

Geen mollen en kruizen
http://www.trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=12846
Pagina 1 van 1

Auteur:  Adriaan Kragten [ 27 dec 2017 19:13 ]
Berichttitel:  Geen mollen en kruizen

In 2013 werd er op dit forum een discussie gevoerd over mijn notitie: "Een notenschrift zonder mollen en kruizen". Deze notitie is inmiddels uitgebreid met twee andere opties dan degene die toen werd besproken. Deze notitie is te kopiëren van mijn niet commerciële website: http://www.kdwindturbines.nl onder het menu "No wind energy". Het is niet mijn bedoeling om de discussie opnieuw op te starten.

In hoofdstuk 3 wordt een optie beschreven waarbij voor de zwartetoetstonen driehoekige noten gebruikt worden die de punt omhoog hebben als de noot verhoogd wordt en de punt omlaag hebben als de noot verlaagd wordt. In figuur 3 van de notitie staat het stuk 'Round Midnight van Monk zoals dat voor piano in het Real Book staat. Dit stuk staat in Es mineur en heeft dus zes mollen vóór aan de balk. In figuur 4 staat hetzelfde stuk zoals dat volgens het nieuwe notenschrift zonder voortekens genoteerd wordt. Het verschil tussen beide systemen is volgens mij erg duidelijk zichtbaar.

Over bovenstaande notitie werd een mystery geocache gemaakt getiteld: "Geen mollen en kruizen" die vandaag on-line gekomen is. Om de cachecoördinaten te vinden moeten tien vragen over hoofdstuk 1 en 3 van de bovenstaande notitie juist beantwoord worden. De nieuwe geocache is alleen toegankelijk voor premium leden. Voor geocachers onder de trompettisten is het misschien leuk om te kijken of de juiste coördinaten gevonden kunnen worden.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/