trompet.nl > forum > Toon onderwerp - tour de france 2012
trompet.nl - dé toonaangevende trompet site van nederland
  > home > forum - u bent nu hier  
   > het trompet.nl forum

Het is nu 28 maart 2024 21:18

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 43 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 09:43 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 okt 2005 08:52
Berichten: 2389
Woonplaats: Hoek van Holland
Gaan we de tour nog volgen?

Heb er zin in, niet alleen een beetje afkicken van het (teleurstellende) voetbal, maar meer omdat het wel eens een heel leuke tour zou kunnen worden.
18 Nederlanders in de tour, is meer dan we de laatste jaren gewend zijn, hoewel geen garantie voor succes. Echte sprinters als Blijlevens en Van Poppel hebben we helaas allang niet meer.

Wel goeie renners om een keer "mee te zitten" Tsjallingi, Westra, Langeveld etc, heuvel op: Poels. Bergritten uiteraard Gesink, Mollema, Kruiswijk en wellicht ook weer Poels.
Wat doet onze Johnny?
Laatste etappe winnaar Pieter Wening beloofde voor het bergklassement te gaan.
Top-tien plekkie moet er voor minimaal een van deze gasten toch bij zitten?
Jammer dat de pers ze wellicht weer wat té veel ophemelt, naar mijn idee zijn ze (Mollema, Kruiswijk) nog net ff te jong voor de top-drie, en Gesink komt terug van een zware beenbreuk. Moet nog zien of dat z'n tol niet gaat eisen als je echt drie weken "volle bak"moet. Wellicht een vierde/vijfde stek voor 1 van de 3 , achter Wiggings, Evans, Schlek?
Hier nog een goeie site over de tour: http://www.steephill.tv/tour-de-france/
Onderaan kun je een heleboel links aanklikken met livestreams, kun je b.v. op vakantie op je laptoppie kijken als je geen tv in de buurt hebt. :wink:

Nou, ik zie wel of de tour bij jullie leeft, zo niet dan sluiten we dit topic maar weer.....

_________________
http://www.meteohoekvanholland.nl/


Share on Facebook Share on Twitter Share on MySpace Share on Delicious
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 09:57 
Offline

Geregistreerd: 13 aug 2008 20:33
Berichten: 2144
Woonplaats: Utrecht
Wie van die boys speelt trompet?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 10:17 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 okt 2005 08:52
Berichten: 2389
Woonplaats: Hoek van Holland
Die staat er niet bij, Delano, maar Alfredo Binda speelde ook in de plaatselijke dorpsharmonie :wink: http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfredo_Binda 8)

En wat te denken van proloogspecialist Thiery Marie: Marie speelde vaak niet alleen een hoofdrol in de openingsrit van de Tour, maar ook in de slotrit. Traditioneel worden de eerste uren van de laatste Tour-etappe afgelegd in een wandeltempo. Marie was in z'n vrije tijd een verdienstelijke trompettist en nam tijdens die slotrit vaak zijn trompet mee. Hij amuseerde het peloton dan, door verzoeknummers te spelen

maar serieus nu, uhm, Lounge-room: ""Voor onderwerpen die niet direct trompet gerelateerd zijn. Netiquete moet uiteraard gehandhaafd blijven! Let op: Juist omdat hier off-topic discussies plaatsvinden wordt deze regelmatig opgeschoond"".

_________________
http://www.meteohoekvanholland.nl/


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 10:54 
Offline

Geregistreerd: 13 aug 2008 20:33
Berichten: 2144
Woonplaats: Utrecht
Dag Diederik,
was een beetje gezeur van mij, sorry.
Maar aan de andere kant, ik was in een vroeger leven ooit amateur-wielrenner, zeg maar in de tijd van Raleigh en vooral Jan Raas.
Heel tof dat je de nederlandse renners als een soort kanshebbers neerzet maar ik deel die mening niet. Met jou hoop ik dat er nieuw talent opstaat in Nederland maar tot nu toe ziet het er niet goed uit. Iemand als Geesink zou in de Raleigh ploeg de functie van reserve hebben. Twijfelgeval zeg maar. Hooguit een knechtje voor het eerste uur in de bergen. Zou in principe afvallen voor de tourselectie omdat hij in de eerste week in de ploegentijdrit er al afgereden zou worden en naar huis zou moeten gaan, beetje Bert Pronk-achtig. In de hele Raboploeg zit niet een renner die in een andere ploeg de rol van meesterknecht zou kunnen vervullen. Blijkbaar wordt de Raboploeg op zijn Nederlands gemanaged. Hiermee bedoel ik InHolland management. Hebben ze daar na 10 jaar nog niet door dat Erik Breukink en consorten misschien zelf wel AARDIGE wielrenners waren maar helaas gespeend zijn van welk koersinzicht dan ook. Breukink zelf is zo over het paard getild dat hij zo'n discussie niet eens wil voeren ook als zou hij met 50 coureurs aan het Nederlands kampioensschap verschijnen met een deelnemersveld van totaal 51 renners en Rabo zou volgens hem uiterst succesvol zijn met de plaatsen 2 t/m 51.
Diep in mijn hart denk ik zelfs dat de hele Raboploeg contraproductief is voor het Nederlandse wielrennen. Elk potentieel talent wordt daar binnen no time door de managementmolen gedraaid.
Dus als ik naar de tour ga kijken is dat naar buitenlandse coureurs en naar die Nederlanders die te licht zijn bevonden voor de Raboploeg en die ons dus juist om die reden iets kunnen laten zien.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 13:48 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 okt 2005 08:52
Berichten: 2389
Woonplaats: Hoek van Holland
Dank voor je alleszins interessante bijdrage, Delano.
Neem van me aan: ik heb ook genoten van onze Joop, Gertjan Theunisse, Rooks, Kuipertje, c.s. gouden generatie(s)
Maargoed, ik ben het voor een groot deel met je eens, hoewel ook weer niet in alles.
Voorop en voor alle duidelijkheid: ik had het over de kansen op een ritoverwinning (meezitten bij een ontsnaping) voor een Nederlander en uiteraard niet over een tourzege, ik hoop op een top 10 en zou verrast en blij zijn met top 5.
Rabo verdient ook credits: de opleiding brengt veel talent voort. Helaas moet ik met jou constateren dat het bij het pro-team niet tot de er echt toe doende resultaten komt. De redenen die jij er voor geeft deel ik.
Als iemand als Gesink, misschien nog wel meer Mollema, als ze straks 28 a 32 jaar zijn, echt in de top van de Tour wil eindigen denk ik dat ze naar een andere ploeg moeten , met de juiste diciplines , en vooral ook een ploeg met renners die zich stuk voor stuk drie weken lang in het zweet willen rijden (zoals Sky voor Wiggings) , totaal en alleen gefocust op de overwinning van hun kopman.
Anderzijds: het echte Nederlandse talent zou, althans in mijn ogen, Wilco Kelderman wel eens kunnen zijn.
Gesink zei onlangs al: ik moet nog snel een paar wedstrijdjes winnen, want over drie jaar rijden we met z'n allen op kop voor Wilco.
Maar hopen dat hij zich bij de juiste ploegleider(s) en het juiste team verder kan ontwikelen.
P.s. Dinsdag zit ik (uiteraard als toeschouwer) in "tour de jour". :wink:

_________________
http://www.meteohoekvanholland.nl/


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 14:40 
Offline

Geregistreerd: 13 aug 2008 20:33
Berichten: 2144
Woonplaats: Utrecht
Dan zitten we aardig op hetzelfde spoor. Ik druk me soms wat cru uit maar dat is dan veroorzaakt door de vele keren dat ik me ronduit dood geergerd heb aan het tactische stuntelwerk vd Raboploeg.
Dat maakt dan ook dat ik twijfel of deze ploeg wel bijdraagt aan de nederlandse wielersport. Als er al eens een talent is breken ze nooit door en zijn ze ver voor hun tijd opgebrand of ze worden te licht bevonden en uit de ploeg gezet. Wat jij over Wilco Kelderman zegt kan heel goed waar zijn, ik ken zijn naam wel maar weet er verder niet veel van, maar 5 jaar geleden was het Thomas Dekker en we weten hoe dat is gegaan.
Ergens vind ik het ook een beetje raar dat het rijtje kanshebbers nu gevormd wordt door een Australier en een Brit.
Maar ik ga natuurlijk wel kijken en ik hoop met jou dat het een mooie tour wordt. Beetje pijnlijk dat het erop gaat lijken dat alle winnaars van de laatste 15 jaar of zoiets hun overwinning kwijt zijn of op het punt staan die kwijt te raken.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 15:05 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 okt 2005 08:52
Berichten: 2389
Woonplaats: Hoek van Holland
Wat dat laatse betreft heel jammerlijk. Laten we er niet teveel bij stilstaan, en wat dat betreft dan maar wel vooruit kijken.
Wat wel opvalt is dat niemand meer, zoals eind negentiger jaren en de eerste 5 a 8 jaren van deze eeuw, zomaar even minuten wegrijdt in een bergrit. Dat zegt wel wat.

Kelderman in 2012 ff uit het blote hoofd: jongeren trui California (veel bergritten eindklassement Gesink) jongeren trui Dauphinee (4e in de lange tijdrit) . 20 of 21 jaar. Eerstejaars prof.

_________________
http://www.meteohoekvanholland.nl/


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: tour de france 2012
BerichtGeplaatst: 30 jun 2012 19:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 mei 2004 10:51
Berichten: 2185
Laten we vooral niet vergeten dat de toerwinnaars de laatste jaren links en rechts van stimulerende middelen verdacht worden. Blijkbaar is dat nodig om een dergelijk onmenselijke inspanning te leveren. Niet dat men dan tot de conclusie komt, dat dergelijke ritten gewoon te ver over de grens zijn, nee de dopingcontrole wordt alleen maar zwaarder. Over geld weggooien gesproken.

Tevens is dit de periode dat er hele pelotons arrogante kwasten met hun fietsje de wegen totaal onveilig maken. Gespeend van elke vorm van verkeersinzicht razen ze over de weg, fietspaden negerend, (en vanmiddag nog mogen zien dat ze zelfs hun hand niet omdraaien voor het omverrijden van een peuter) en dan boos worden als ze aangereden worden.

Nee de tour de france is leuk, maar laten al die idioten met hun renfiets alsjeblieft eindelijk eens thuisblijven. Er zijn ook mensen die wel wat anders te doen hebben, en niet voor de lol op de weg zitten.

_________________
Nieuwe link naar een niet zo nieuwe blog. Maar toch.
http://marnixblogt.blogspot.com/


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 43 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 11 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


MusicPrint.nl
Schagerl BeNeLux
MusicPrint.nl

Copyright © 2002-2011 Trompet.nl, Alle Rechten Voorbehouden.