trompet.nl - dé toonaangevende trompet site van nederland
  > home > links database - u bent nu hier  
   > trompet.nl links database > jazz-formaties
 

 

 

 

 

 

 

 


Rubrieken Links naar jazz-formaties
 • Belgian Dixie Kings - Dixielandmuziek spelen met “4” muzikanten : een revolutie ! Een uniek concept : THE BELGIAN DIXIE KINGS. Het menu van de Dixie Kings bestaat niet alleen uit doordeweekse jazzmuziek of saaie New-Orleans-‘stomps’ … maar een mix van eigentijdse dixieland & swingmusic met soms zelfs een vleugje bebop en latin. Hun recente cd ‘Off The Record’ is de ‘kroon’ op hun werk geworden. The Belgian Dixie Kings waren al te gast op talrijke jazzfestivals en jazzclubconcerten in de Benelux en in Duitsland
  bezocht: 494 waardering: 10.00 reacties: 3 - geef uw oordeel
 • Big Band Balance - Big Band Balance is een gezellige groep semi-professionele muzikanten. Met 6 saxofoons, 5 trompetten, 4 trombones, een complete ritmesectie en zang brengen wij voor elk wat wils. Door de jaren heen is er een indrukwekkend repertoire opgebouwd: oude stijlvolle jazz en dansmuziek uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw, maar ook Zuidamerikaans en popmuziek. Kortom, een gevarieerd aanbod met vele mogelijkheden voor partijen en feesten van verschillend formaat.
  bezocht: 29 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Big Shampoo & The Hairstylers - Rockabilly / Jazz / Blues formatie uit West-Brabant. Geïnspireerd door het Brian Setzer Orchestra. Big Shampoo bestaat uit dezelfde ritmesectie maar dan aangevuld met drie saxofoons, twee trompetten en een trombone. Speciaal geschreven arrangementen geven zeer getrouw de kracht van een Big Band weer. Nummers als "Dirty Boogie", "Rock this town" en "Stray Cat Strut" ontbreken uiteraard niet aan het repertoire. Maar ook eigen arrangementen op "Walk this way", "Englishmen in New York" enz.
  bezocht: 6 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Bigband Stageband Groningen - De Stageband is een eigenwijze Groningse bigband die ruim twintig jaar bestaat. Negentien enthousiaste jonge musici spelen onder leiding van Jeroen Rol bigband-repetoire uit heden en verleden, waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan.
  bezocht: 676 waardering: 8.89 reacties: 9 - geef uw oordeel
 • BigBand Vacature Site - Dit is de verzamleplek op het internet voor bigbands en muzikanten. Wil je bij een leuke bigband spelen, schrijf je hier in. Ben je als bigband op zoek naar een muzikant, registreer je en vind die ene muzikant
  bezocht: 69 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Bluenotes music - Van Duo tot Bigband in Early swing tot 'Zappa' presents:Bluenotes bigband Bluestream,Blue'n dixy, Groov'n,"I Remember chet", H.kraus/ P.Coirbois Qrt
  bezocht: 5 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • BreenJazz ensembles - BREENJAZZ is een compilatie van ensembles met en van trompettist/zanger Eef van Breen.Op deze website krijgt u d.m.v. muziek,fotos en beschrijvingen een helder beeld van de muziek waarnaar u zoekt.(o.a.Koos van der Sluis septet, duo Reinen en van Breen)
  bezocht: 745 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Chets-choice - Trompettist Joost Verbraak en zanger/pianist Mark van den Beemt vormen samen Chet's Choice. Met hun ensemble geïnspireerd en beïnvloed door trompettist/zanger Chet Baker, spelen zij stukken die door deze jazzlegende op plaat zijn gezet.
  bezocht: 4 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Dixieland Crackerjacks - Nederlands meestgevraagde Dixieland band. De swingende muziek van de band is online te beluisteren en verkrijgbaar op CD.
  bezocht: 60 waardering: 10.00 reacties: 1 - geef uw oordeel
 • Hare Majesteits Oudste Studenten Jazzband de Ceresband uit Wageningen - Al sinds 1926 speelt de Wageningse Ceresband Dixieland en Jazzmuziek. Ooit zelfs winnaar van het Jazz Wereldconcours in Scheveningen (1933). Dat maakt de Ceresband oudste nog bestaande (studenten) jazzzband van Nederland. Veel Ceresbanders van het eerste uur zijn later bekende namen geworden. André Eschauzier, Emile Verbunt, Eppo Doeve en anderen waren ooit bandlid! Nog altijd bestaat band uit studenten die uit Wageningen.
  bezocht: 566 waardering: 8.75 reacties: 4 - geef uw oordeel
 • JazzArt - Nieuwe site van nieuwe big band uit Zwolle
  bezocht: 655 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Jurbena Jazzband - Dit orkest speelt op authentieke wijze de Frisco-jazz stijl. De oude stijl ontstaan in 40-jaren door trompettist Lu Watters en trombonist Turk Murphy. Orkest heeft tweestemmig Leadtrompet en kenmerkende two-beat. De frisse Jazz uit San Fransisco.
  bezocht: 73 waardering: 10.00 reacties: 1 - geef uw oordeel
 • lounge muziek Sparrow jazz - Geachte heer mevrouw, Uw site biedt een goed overzicht van o.a. goede jazzbands in Nederland. Wij zouden daar een goede aanvulling op zijn omdat jazzband Sparrow Jazz Trio een ander aanbod heeft dan andere jazzbands. Wij steken toegankelijke muziek en hippe jazz in een lounge jasje. Wij zouden een link vermelding naar onze site zeer waarderen. Kijkt u eens op onze site www.jazz-lounge-muziek.nl. Ik ben benieuwd wat u ervan vindt en waardeer uw mening.
  bezocht: 77 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Nieuwe Veste Bigband - Enthousiaste bigband van het Centrum voor de kunsten van Breda “de Nieuwe Veste” van hoog niveau gezien de prijzen die op festivals zijn behaald, maar ook gezien de enthousiaste reacties van pers en publiek, onder leiding van Hans Bloemen
  bezocht: 41 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Piccolo Dixieland Band - De Piccolo Dixieland Band werd in 1986 met Maaseiker muzikanten opgericht in de voormalige opnamestudio's "De Piccolo". Aanvankelijk speelden ze oudstijl-nummers uit de jaren 20-30. Na verloop van jaren en een aantal wisselingen in de bezetting brengt de Piccolo stevige gearrangeerde nummers, ook uit de swingperiode. Het orkest is vooral beducht om zijn straatoptredens en is voor de argeloze voorbijganger veelal de eerste kennismaking met jazz.
  bezocht: 546 waardering: 9.50 reacties: 8 - geef uw oordeel

Volgende 25

Zoeken

zoekt u specifiek naar iets?
meer zoek opties


> De Rubrieken
> Voeg een site toe
> Wijzig een site
> Nieuwe sites
> Populaire sites
> Aanbevolen sites


> Zoeken

 

  geschiedenis
  mondstukken
  interviews
  forum
  docenten
  vraag & aanbod
  links database
mailing-list
  contact

  www.trombones.nl
 


Copyright © trompet.nl, Alle Rechten Voorbehouden.