trompet.nl - dé toonaangevende trompet site van nederland
  > home > nieuws - u bent nu hier  
   > trompet.nl nieuws
 
> Workshop Ruud Breuls bij Terpstra Muziek

Op 16 april aanstaande zal Ruud Breuls, solo-trompettist bij het Metropole Orkest een clinic annex worshop verzorgen in het nieuwe pand van Terpstra Muziek te Lijnden. In de clinic/workshop vertelt Ruud over alle facetten van de Eclipse instrumenten, waarbij zowel de bugels als de trompetten uitgebreid aan bod komen. Ook de toepassing van de Eclipse instrumenten in verschillende stijlen zal worden getoond en besproken. Bijzonder is, dat de instrumentenbouwers zelf ook aanwezig zullen zijn om ondermeer de filosofie en fabricage achter de instrumenten van Eclipse te laten zien. Vanzelfsprekend bestaat de mogelijkheid om de instrumenten uitvoerig te testen en waar nodig vragen te stellen aan Ruud of een van de Eclipse-bouwers. Laatste nieuws is dat Kris Jones, een van de bekendste lead-trompettisten uit de Londense Jazz-scene en abolsute fan van de Eclipse trompetten, mee zal reizen met de Eclipse-bouwers om de clinic/workshop bij te wonen. Ook hij zal beschikbaar zijn voor vragen en demonstraties.

Het vindt plaats op 16 april aanstaande, in ons pand aan de Melbournestraat 2, 1175 RM Lijnden. Duur: 13:00u - 16:00u. Toegangsgelden en koffie: gratis. Aanmelden (wenselijk) doe je middels het contactformulier op de site (o.v.v.Clinic Ruud Breuls en het aantal personen).
Vanzelfsprekend bestaat de mogelijkheid om de instrumenten uitvoerig te testen en waar nodig vragen te stellen aan Ruud of een van de Eclipse-bouwers.
Het vindt plaats op 16 april aanstaande, in ons pand aan de Melbournestraat 2, 1175 RM Lijnden. Duur: 13:00u - 16:00u. Toegangsgelden en koffie: gratis.

Aanmelden (wenselijk) doe je middels het contactformulier op de site www.terpstra-muziek.nl (o.v.v.Clinic Ruud Breuls en het aantal personen).

Ruud Breuls
Ruud Breuls is de jazz-solotrompettist van het Metropole Orkest sinds 1996. Dit wereldberoemde orkest staat o.l.v. de vermaarde dirigent-arrangeur Vince Mendoza. Daarnaast is Ruud trompetdocent jazz aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij een internationale studentenklas heeft bestaande uit circa 20 leerlingen. Ruud Breuls treedt regelmatig op met de Michiel Borstlapband, zowel in Nederland als in Europa. In 2011 staat een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival op het programma, waar de nieuwe cd gepresenteerd zal worden. The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een andere vaste band van Ruud, waar hij al sinds het begin deel van uit maakt. In mei dit jaar zal Ruud, o.l.v. Bob Brookmeyer, een nieuwe cd opnemen met de New Art Orchestra, een internationaal topensemble. En dan is er nog het Ruud Breuls/Simon Rigter kwintet, een 'contemporary jazz' kwintet, met de Nederlandse jazztop vertegenwoordigd in de ritmesectie. Tenslotte is Ruud een veelgevraagd studio-artiest, waar hij onder andere commerciele cd's voor bekende artiesten opneemt (oa. Seal, David Foster).

Eclipse
Over de Eclipse instrumenten zegt hij het volgende:
"Ik ben door het vele 'allround' werk in de lichte muziek altijd op zoek geweest naar een trompet die ook 'allround' is in het hele spectrum van muziekstijlen. Orkestwerk, studiowerk, maar ook jazz kwartet en kwintetspel. Mijn Medium-Red Eclipse is sinds jaren mijn vaste partner. Het instrument stemt ongelofelijk goed, een eigenschap welke heel belangrijk is bij opnames! Het wisselen van mondstukken gaat ook gemakkelijk bij de Eclipse, iets wat bij andere merken (Bach bijv.) wel sneller problemen kan geven. De instrumenten van Eclipse hebben absoluut een karakter, een 'eigen geluid', wat vele massa producten net een beetje missen. Dit versterkt je eigen sound en muzikale beleving. Met de nieuwe lijn van Eclipse ligt de weg naar de toekomst open en met een 'tuningslide' op de normale plek i.p.v. in de bocht naar de beker is ook het sceptische visuele aspect hierbij verleden tijd. De afwerking en de look van de Eclipse trompet was en is voor mij de esthetische top in de trompetwereld. De kenmerkende finish die Leigh Mc Kinney al jaren geleden introduceerde is door andere merken vaak geïmiteerd. De Eclipse trompet is een heel makkelijk aansprekende en prachtig handgemaakte moderne trompet, die zeer goed mengt in een sectie en enorm presteert als solo-trompet!!!"







Ruud Breuls

  geschiedenis
  mondstukken
  interviews
  forum
  docenten
  vraag & aanbod
  links database
mailing-list
  contact

  www.trombones.nl
 


Copyright © trompet.nl, Alle Rechten Voorbehouden.