trompet.nl - dé toonaangevende trompet site van nederland
  > home > nieuws - u bent nu hier  
   > trompet.nl nieuws
 
> Trompetdag op het Utrechts Conservatorium

Zaterdag 12 december  a.s. organiseert het Utrechts Conservatorium wederom de jaarlijkse trompetdag aan de Mariaplaats 28 in Utrecht. http://www.hku.nl/trompetdag

Deze dag wordt georganiseerd voor iedereen die trompetspelen serieus neemt en is voor echt alle leeftijden.

Van 10.30-12.30 wordt er instructie gegeven over blaastechniek, met o.a. een warming-up o.l.v. Roy Poper. Centraal staat de methodiek van de wereldberoemde trompetpedagoog James Stamp.

Uitgangspunt is je deze dag te helpen efficiënter te leren spelen, waardoor je meer vooruitgang kunt maken. Studiemateriaal wordt op 12 december uitgedeeld.

Om 12.30 pauzeren we een uurtje, waarna rond 13.30 er gelegenheid is onder begeleiding van een professionele pianist een keuzewerk voor te spelen en hierbij persoonlijke coaching te ontvangen. Tevens zullen enkele hoofdvakstudenten van het conservatorium een solostuk spelen en zal het trompetensemble van het conservatorium te beluisteren zijn. Ook studeren we met elkaar een stuk in voor groot trompet ensemble. De muziek hiervoor ontvang je tijdig. De dag eindigt om 16.00 uur en staat onder leiding van twee studenten van James Stamp, namelijk Arto Hoornweg, trompettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent trompet aan het Utrechts Conservatorium, alsmede Roy Poper, trompettist uit Los Angeles en hoofdvak docent aan het Oberlin Conservatory in de Verenigde Staten. http://new.oberlin.edu/office/summer-programs/trumpet-workshop/faculty.dot

Omdat we ook veel klassikaal zullen werken is het belangrijk dat iedereen zijn trompet meeneemt. Wees gerust; niemand hoeft alleen (voor) te spelen als hij/zij dat niet wil.

De Adams Muziekcentrale zal de gehele dag aanwezig zijn met hun nieuwste trompetten, cornetten, bugels en accessoires.

De kosten voor deze unieke dag bedragen € 10,- die je betaalt bij aanvang op zaterdagmorgen. Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 5 december en geschiedt door een email te sturen naar:
arto.hoornweg@me.com, vermeld daarin tevens of je ‘s-middags wil voorspelen en met welk stuk.

Met vriendelijke groet,

Arto Hoornweg

















Roy Poper


Arto Hoornweg

  geschiedenis
  mondstukken
  interviews
  forum
  docenten
  vraag & aanbod
  links database
mailing-list
  contact

  www.trombones.nl
 


Copyright © trompet.nl, Alle Rechten Voorbehouden.