trompet.nl
https://www.trompet.nl/forum/

Vincent Bach 3c
https://www.trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=13050
Pagina 1 van 1

Auteur:  Edje40 [ 19 jan 2019 16:18 ]
Berichttitel:  Vincent Bach 3c

Omdat mijn mondstuk al wat jaren oud is en ook beschadigd wil ik een nieuwe kopen. Nu zag ik naast de gewone Vincent Bach 3c ook de Bach K351 mega tone die een stuk duurder is. Heeft iemand ervaring met dat mondstuk? Het lijkt erop dat de maat iets anders is maar vroeg mij toch af of dat een leuk alternatief is voor de gewone 3c.Ook had ik op het internet gelezen dat de Vincent Bach niet altijd consequent is met zijn maten en ik dus met een nieuwe 3c vaak toch net wat anders krijg. Klopt dit? Want dan kan ik misschien beter overstappen op een andere merk? Alvast dank voor de reacties.

Auteur:  Ruli [ 23 jan 2019 10:33 ]
Berichttitel:  Re: Vincent Bach 3c

een Bach Megatone speelt anders dan een "standaard" Bach mondstuk, meer in de kern zou ik zeggen. Als ik mij niet vergis is de trought van een Megatone groter.

Auteur:  Theo van Kampen [ 27 jan 2019 21:50 ]
Berichttitel:  Re: Vincent Bach 3c

Edje40 schreef:
Ook had ik op het internet gelezen dat de Vincent Bach niet altijd consequent is met zijn maten en ik dus met een nieuwe 3c vaak toch net wat anders krijg. Klopt dit? Want dan kan ik misschien beter overstappen op een andere merk? Alvast dank voor de reacties.


Als je overstap naar een ander merk krijg je in ieder geval iets anders! Maar dat hoeft niet altijd slechter te zijn.
Ik ben jaren geleden overgestapt naar Warburton mondstukken, het grootste voordeel vind ik dat de 'feel' van het mondstuk niet verandert als je van diameter verander; bij Bach (en ook bij Schilke) is dat wel effe anders: een 3C voelt TOTAAL anders aan dan een 5C omdat niet alleen de diameter van de rand kleiner is maar ook de vorm van de rand, niet handig :(
De vorm van de rand van een Warburton 4M is 't zelfde als die van een 5M, alleen de diameter is anders, makkelijk als je op zoek bent naar de voor jouw ideale diameter.
Ook kan je de cup op een andere stift schroeven, een stift met een andere backbore maar ook op bijvoorbeeld een cornet stift, handig als je ook een cornet heb liggen of een piccolo trompet met een cornet reciever.
Op de Warburton site staat een vergelijkingstabel en een duidelijke uitleg over de backbores en losse cups. Ze zijn te koop bij Thomann, af en toe duiken ze ook op op Marktplaats.nl

Auteur:  Edje40 [ 10 maart 2019 19:05 ]
Berichttitel:  Re: Vincent Bach 3c

Ok dank voor de info. Maar die jij noemt zijn nogal prijzig. Ik ga wel ff rustig zelf verder kijken.

Auteur:  marnix [ 10 maart 2019 19:17 ]
Berichttitel:  Re: Vincent Bach 3c

Als je goedkoop wil, dan kun je gaan voor de arnolds & soms 3c of een JK 3c.
Min of meer vergelijkbaar met Bach, en kosten 2 tientjes losse booster erbij is ook niet gek duur, kom je uit op de prijs van een nieuwe Bach.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/